VeriRyhmä

Ojenna kätesi elämälle.

Verta luovuttaessasi ilmoita tiskillä kuuluvasi Anarkistimarttojen VeriRyhmään.

Lisätietoja: anarkistimartat@gmail.com

Miksi? Joka arkipäivä tarvitaan lähes tuhat verenluovuttajaa, jotta kaikki potilaat, olivatpa sitten keskoslapsia, leikkauspotilaita, syöpää sairastavia tai onnettomuusuhreja, saavat tarvitsemansa verivalmisteet.  Veren luovuttaminen on helppo ja nopea tapa saada itselle iloinen mieli. Tervetuloa hengenpelastajaksi!

Miten? VeriRyhmän toimintaan voi osallistua käymällä luovuttamassa verta itsenäisesti milloin tahansa. Muista vain aina ilmoittautuessasi kertoa Veripalvelun henkilökunnalle että kuulut Anarkistimarttojen VeriRyhmään. Jokainen  käyntikerta rekisteröidään ja aktiivinen ryhmä palkitaan kunniakirjalla ja maininnalla Veripalvelun Hall of Famessa.

Milloin? Kokoverta saa luovuttaa kolme, neljä kertaa vuodessa ja verihiutaleita (mahdollista vain Kivihaan toimipisteessä) vaikka kahden viikon välein.

Missä? Voit käydä itsenäisesti missä tahansa Veripalvelun paikallisessa tai liikkuvassa toimipisteessä. Katso itsellesi sopiva paikka täältä. keskeisin paikka lienee Veripalvelun Sanomatalon veripalvelutoimisto (Töölönlahdenkatu 2, 2. krs).

Ensikertaa luovuttamassa? Luovuttamaan tulemista ei kannata jännittää. Veripalvelun osaava henkilökunta on tukenasi. Voit myös pyytää kokeneemman kaverin tueksi, vaikkapa Anarkistimartoista. Veripalvelun nettisivuilta löydät tarkempia tietoja siitä miten verta luovutetaan ja voit katsoa myös videon mitä luovutuksessa tapahtuu.

Voinko luovuttaa? Ihan kaikki eivät voi luovuttaa. Ennen luovutusta kannattaa käydä tekemässä Veripalvelun sivuilla Sovinko luovuttajaksi -testi.