Yhteisöllisyys
Anarkistimartat tekevät yhteistyötä monen eri tahon kanssa. Yhteistyökumppaneita ovat olleet muiden muassa: Lapinlahden Lähde, Monika-Naiset liitto ry, Suomi-Syyria Ystävyysseura, Naisten Pankki, Ruohonjuuri, vastaanottokeskukset, Emmaus, Famiglia, Oulunkylän, Kallion ja Vallilan kirjastot sekä Pasilan asukastalo.
Tämän lisäksi teemme yhteistyötä eri marttayhdistysten kanssa, mm. ProMarttojen ja Kantin Marttojen kanssa olemme järjestäneet yhdessä useita eri tapahtumia ja jäseniltoja.

Anarkistimarttojen järjestämiä yhteisöllisyyttä edistäviä tapahtumia
2017
18.11. Toinen neulegraffitipaja Setlementtitalon kanssa.
3.10. Neulegraffitipaja Kalliolan Setlementtitalon kanssa.
19.3. Juhlitaan Anarkistimarttojen 10-v syntymäpäiviä brunssin merkeissä hävikkiruokaravintola Loopissa.
17.2 Ladies Night -tapaamisessa keskusteltiin yhdessä perinteisistä suomalaisista tapahtumista kuten juuri ajankohtaisesta penkkariajeluista, lakkiaisista, lomista jne..
27.1 Suomi-Syyria ystävyysseuran kanssa vietettiin ensimmäinen yhteinen Ladies Night Kulttuurikeskus Caisassa. Mukana oli eri kulttuureista tulevia naisia joiden kanssa jutusteltiin mukavia suomen kielellä, samalla neuloen ja afrikkalaisia herkkuja maistellen.
2016
15.12 Pikkujoulut järjestettiin Lapinlahden lähteellä sijaitsevassa hävikkiravintola Loopissa. Päästiin valmistamaan ammattilaisen ohjauksella illallinen kauppiailta ja tuottajilta kerätyistä raaka-aineista. Kuultiin myös ravintolan toimintaperiaatteista ja lopuksi syötiin yhdessä valmistettu illallinen. Illan ohjelmassa oli mukavaa yhdessä oloa, joululauluja sekä perinteinen kuusenkoristelu lähipuistossa. Myös kierrätyshenkiset joululahjat vaihdettiin.
19.11 Kuteet ja joulukoristeet laitettiin kiertoon marttojen Garderobi teeman mukaisesti, tällä kertaa Vallilan kirjastossa.
26.10 Järjestettiin yhteinen jäsenilta Anarkistimartoille, ProMartoille sekä KantinMartoille. Mukana Martta-toiminnasta kertomassa myös Marttaliiton toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä.
15.10 Kuteet kiertoon-vaatteiden vaihtotapahtuma järjestettiin yhteistyössä Ruohonjuuren Kampin myymälän kanssa. Tilaisuudessa kerättiin myös kävelysauvoja Monika-Naisille.
29.8 Tutustuttiin yhdessä Kantin Marttojen ja Pro Marttojen kanssa Monika-Naiset liittoon. Tästä tapahtumasta poiki hyväntekeväisyyshanke, jossa Anarkistimartat ja ProMartat hankkivat Monika-Naisten kävelyryhmälle kävelysauvoja. Sauvat hankittiin sekä jäsenten lahjoituksina että uusia ostamalla. Monika-Naisten tapahtumassa tutustuttiin myös Suomi-Syyria ystävyysseuraa, joiden kanssa syksyn aikana mietittiin mahdollisia yhteistyökuvioita. Anarkistimartat ovatkin mukana v 2017 Ladies Night tapahtumissa Kulttuurikeskus Caisassa.
7.5. Kuteet kiertoon -tapahtuma yhteistyössä Vallilan kirjaston kanssa. Tapahtuma toimi teemalla: tuo itsellesi ylimääräiseksi jääneet hyväkuntoiset vaatteet tullessasi ja ota jotain sinulle sopivaa mennessäsi. Lisäksi mahdollisuus vaatteiden tuunaukseen ja opastusta ompelukoneen käyttöön.
20.4 Marttojen, WSOY:n ja Tammen kirjailijaillassa tutustuttiin perhe- ja ihmissuhteita käsittelevään kirjallisuuteen. Luennoimassa Maaret Kallio, Kristiina Vuori sekä Marianna Stolbow.
9.3 Anna Perhon luennolla Anarkistimartat, KantinMartat ja ProMartat kuulivat miten saadaan arjesta kaikki irti tuntematta syyllisyyttä.
2015
10.12. pikkujoulu Ravintola Factoryssa, tarjolla kasvisruokaa, ohjelmassa: viittomakielinen stand up esitys by Gavin Liley sekä kierrätys joululahjojen vaihto. Ilta päättyi iloisiin tunnelmiin Vanhan kirkon puistossa jo perinteiseen kuusenkoristeluun.
2.12. Kaupunkilaisia ekotekoja -tapahtuma Tikkurilan kirjastossa yhteistyössä kirjaston kanssa. Joulupaneelin aiheena oli ekologinen joulunvietto. Anarkistimartat järjestivät kierrätysteemaisen askartelun.
17.11. Perintösuunnittelu- ja testamentti-ilta yhdessä ProMarttojen ja Kantin Marttojen kanssa Yrittäjänaisten salissa.
14.11. Kuteet kiertoon -tapahtuma yhteistyössä Vallilan kirjaston kanssa. Tapahtumassa oli tuo tullessas, vie mennessäs -kirpputori sekä mahdollisuus vaatteiden tuunaukseen opastettuna.
9.5. Vaatteidenvaihtotapahtuma yhdessä Vallilan kirjaston kanssa.
2014
12.12. koristelimme joulupuun Vanhan kirkon puistossa! Kuusen koristelun jälkeen vietimme Anarkistimarttojen pikkujoulua Yrjönkadun uimahallissa. Jaossa oli kierrätettyjä pikkupaketteja.
27.8. Anarkistimarttojen neulekerho järjestettiin yhteistyössä Virka Gallerian kanssa. Tilaisuus sai ennakkomainontaa mm. Helsingin Sanomissa ja se keräsikin runsaat 20 neulojaa gallerian tiloihin. Joukossa oli sekä Anarkistimarttojen jäseniä että ei-jäseniä. Muutama henkilö innostui liittymään yhdistykseen tämän neulekerhon jälkeen. Tilaisuudesta oli ennakkobuffia Metro-lehdessä ja Helsingin Sanomissa.
22.2. Anarkistimartat toteuttivat yhteistyössä Pasilan asukastalon kanssa Pehmoiset korut villasta -huovutuskurssin. Kurssin vetäjän toimi Artesaani Sari Kauppinen. Kurssipäivä oli onnistunut. Sari kertoi meille huovutuksen historiasta sekä perehdytti meidät sekä levy- että neulahuovutuksen saloihin.
Yhteistyö Kallion kirjaston kanssa Lainanpäivän kahvitusten merkeissä 8.2. Dekkarikirjastossa oli myös yleisölle avoin Intia-aiheinen tilaisuus, jossa Intiassa asuva Laura Vacker kertoi arjestaan naisena ja yrittäjänä Intiassa. Lauralta saattoi ostaa myös Intiassa reilulla kaupalla ja eettisesti valmistettuja tuotteita, mm. erikoislankoja, surinapuusta valmistettuja neulepuikkoja ja -koukkuja, silkkihuiveja, tekstiilejä, koruja, muistikirjoja ja teetä.
2013
Syksyllä valmistettiin Väestöliiton nuorille suunnattuun HIV-tiedotuskampanjaan 10 palkintokangaskassia, joissa logoteksti: Be Supportive.
Kansainvälisenä naistenpäivänä 8.3. Kiasmassa järjestettiin Kiasma & naiset -tapahtuma, jonka piirakkapajassa olivat mukana Anarkistimartat ja Asennemartat.
2012
Kolme anarkistimarttaa: Maarit, Maija ja Maria osallistuivat Ylen Kuningaskuluttaja -ohjelmaan, jossa he toimivat kolmen eri kaurapuuromerkin testaajina. Kuvaukset olivat 8.11. ja ohjelma tuli TV1:stä 22.11.
19.10. Kaapelitehtaalla järjestettiin viikonlopun kestävä WÅRKfest, joka kokosi yhteen kaikenmoiset värkkääjät. Ajatuksena oli lähteä liikkeelle "tavaralle uusi elämä" -teemalla, niin että festeillä kävijä voisi kotiin mennessään olla muutamaa ideaa tai vaikkapa taitoa rikkaampi ja nähdä tavaroillaan uusia käyttömahdollisuuksia.
Anarkistimartat järjestivät kierrätystyöpajan lapsille Lasten rockfestarissa (Seikkisrock) Turussa 9.6. Pajassa tehtiin lasten kanssa pahvi- ja tuulihyrriä.
4.2. vietettiin lauantai-iltapäivää lautapelien parissa Oulunkylän kirjastossa. Tilaisuus toteutettiin yhteistyössä kirjaston kanssa. Pelattavana oli sekä moderneja saksalaistyyppisiä lautapelejä, kuten Menolippu ja Carcassonne, että perinteisiä suosikkeja, kuten Alias ja Cluedo. Yhdistys tarjosi pientä purtavaa sekä teetä/kahvia.
14.1. Ekoteko-tapahtuma Kumpulan kylätilalla: suomalaisen ekologinen selkäreppu painaa keskimäärin 40 tonnia vuodessa. Tapahtumassa kuultiin ja jaettiin vinkkejä kuinka voi arjen valinnoilla vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin ja koottiin anarkistimarttojen kotisivuille vinkkejä ja linkkejä yhteisöllisyydestä ja hidastamisesta.
2011
13.12. Kokoonnuttiin tuomaan joulumieltä pimeyden keskelle ja koristeltiin Ruttopuistossa (Vanha kirkkopuisto) kuusi jouluasuun kaupunkilaisten iloksi! Osallistujat ottivat mukaan omia joulukoristeita, jotka jätettiin kuuseen. Koristelun jälkeen käytiin yhdessä jouluglögillä.
15.10. Kylän kaivo - mtä hyvää voimme tehdä toinen toisillemme, yhteisöllisyyteen ja ekologisuuteen pureutuva koko perheen tapahtuma, Kumpulan kylätila.
Ohjelma: Aikapankki, kimppakyyti, kamojen kierrätys, soffasurffaus, nyyttärit! Uudenmaan Marttapiirin toiminnanjohtajan Anne Lempisen tervehdys, Tuija Levlin kertoi kylätilatoiminnasta ja Sarin ja Maijan kokemuksia Stadin Aikapankista. Iltapäivän aikana vaihdettiin kokemuksia, kuultiin uutta ja visioitiin villejä vaihtoehtoja.
Lounaaksi oli tarjolla linssikeittoa, leipää ja kahvia/teetä. Muut tarjottavat löytyivät nyyttikestipöydästä. Tuo tullessas, vie mennessäs –vaihtopöydälle kertyi kirjoja, levyjä ja elokuvia, jotka löysivät uudet kodit. Päivän päätteeksi oli ongintaa, jossa "kalat" olivat kierrätttyjä, tietenkin ;-)
"Yhdessätekeminen tuottaa iloa ja lujittaa yhteenkuuluvuutta."
Anarkistimarttojen Ekotekotapahtumassa 14.1.2012 koottiin linkkejä sivustoille, joilla edistetään yhteisöllisyyttä. Löydät linkit tämän sivun alaosasta.

Linkkejä sivustoille, joilla edistetään yhteisöllisyyttä
Stadin Aikapankki
Stadin Aikapankki on tarkoitettu kaikille Helsingissä ja sen lähistöllä asuville ihmisille, jotka haluavat tarjota omaa aikaansa ja apuansa yhteisön käyttöön ja samalla saada apua omaan arkeen.
Kuinoma lainauspalvelu - harrastajalta harrastajalle
Tervetuloa turvallisen tavaroiden lainaamisen hallintapalveluun.
Yhdessä & Yhteisesti ry
Hope-yhdistys toimii vähäosaisten lasten paremman arjen puolesta Suomessa. Olemme kotiäideistä ja -isistä, opiskelijoista, isovanhemmista ja muista aivan tavallisista suomalaisista koostuva yhdistys, joka toimii pääosin vapaaehtoisvoimin. Meitä yhdistää se, että olemme heränneet lasten hätään ja haluamme toimia.
Ruokapiiri
Kiinnostus luomu- ja lähiruokaan on kovasti kasvamassa. Näillä sivuilla voivat tavarantoimittajat, tuottajat ja ruokapiirit hoitaa tilauksensa.
Ekokauppa Ekolo
Tilaa ekotuotteita milloin tahansa minnepäin Suomea tahansa! Vuodesta 2005 toimineen verkkokaupan valikoimasta löydät toista tuhatta ekologisesti ja eettisesti tuotettua tuotetta. Kaikkea hyödyllisestä hemmottelevaan! Tervetuloa eko-ostoksille.
Meet locals worldwide
BeWelcome is a culture crossing network that lets you share a place to sleep, meet up and help others on their way. We are a non-profit organisation run by volunteers in an open, transparent and fair way.
CouchSurfing
CouchSurfing is a worldwide network for making connections between travelers and the local communities they visit.
Lähetä lisävihjeitä yhteisöllisyyttä edistävistä sivuistoista tai kerro kokemuksistasi osoitteeseen: anarkistimartat@gmail.com