Neulekerhon retki Jyväskylään Suomen käsityön museoon ym.

  • ke 1.12.2021 klo 7:0321:54
  • Junalla Jyväskylään ja takaisin, Suomen käsityön museo ym.

Retki tehdään junalla Helsingistä Jyväskylään, jossa tutustumme Vanhan Toivolan pihaan, https://toivolanpiha.fi/  ja siellä olevaan lankakauppa Titityyhyn https://titityy.fi/fi sekä Suomen käsityön museoon https://www.craftmuseum.fi/suomen-kasityon-museo . Suomen käsityömuseoon pääsee Museokortilla ja keskiviikkoisin myös Veikkauskortilla.

Käsityön museossa on mahdollisuus tutustua perusnäyttelyn lisäksi kansallispukukeskukseen, jossa meille on varattu esittely. Museon Vihreää väriä -näyttelyssä esitellään luonnonväriaineilla värjäystä, värjäämisen trendejä, tulevaisuutta ja kestävää kehitystä sekä erilaisia värjäystekniikoita ja niiden ekologiaa. Museon yhteydessä on joulun alla Pieni joulukauppa -myymälä.

Lähdemme Helsingistä 1.12. klo 7.03 junalla. Juna on Jyväskylässä klo 10.39. Paluujuna lähtee Jyväskylästä klo 18.10 ja on Helsingissä klo 21.54. Jokainen matkalle lähtijä varaa ja ostaa omat junalippunsa VR:ltä (huom. eläkeläishinta). Junamatkat maksavat noin kympin suuntaansa.

Mukaan mahtuu enintään 15 matkalaista. Paluumatkalla vietämme neulekerhon pikkujoulua nauttien junan ravintolavaunun antimista. 

Ilmoittautuminen ja tiedustelut Seija Rintanen SeijaR@rocketmail.com