Opastettu kierros HAMin näyttelyyn Ellen Thesleff - Minä maalaan kuin jumala


Aika: 21.1.2020 klo 17:00
Paikka: HAM, Tennispalatsi, Eteläinen Rautatiekatu 8

Oletko jo nähnyt pian sulkeutuvan näyttelyn? Tule silti mukaan, sillä opastetulla näyttelykierroksella kuulee ja ymmärtää enemmän. ;-)

Opastuksen kesto on 50 minuuttia ja se on Anarkistimarttojen jäsenille maksuton.

Ilmoittaudu kierrokselle osoitteeseen anarkistimartat@gmail.com

Thesleff oli poikkeuksellisen vahva ja itsenäinen nainen, joka tiesi jo varhain haluavansa maalariksi. Hän aloitti taideopintonsa 15-vuotiaana Suomessa ja jatkoi niitä Pariisissa. Varmana tekemisestään hän vertasi itseään taiteen miesneroihin Leonardo da Vinciin ja Michelangeloon. Hänen tapansa maalata oli aikalaisille, ja on yhä, huomiota herättävää, itsevarmaa ja vapaata.

Thesleff oli Suomen ensimmäisiä symbolisteja ja ekspressionisteja – värin, valon ja liikkeen kuvaamisen mestari, tunnustettu taiteilija ja kosmopoliitti. Hän uudisti värimaalausta, verkostoitui aktiivisesti eurooppalaisen taide-elämän toimijoiden kanssa, uudisti suomalaisen puugrafiikan ilmaisutapaa ja lähentyi abstraktia ilmaisua.

Näyttelyn on kuratoinut taidehistorioitsija Hanna-Reetta Schreck.

Helpointa on tulla Tennispalatsiin Eteläisen rautatiekadun puolelta, josta toisessa kerroksessa sijaitsevaan HAMiin pääsee liukuportaita pitkin.

Yhdistys maksaa opastuksen, mutta jokainen huolehtii omasta pääsylipustaan itse. Ellei sinulla ole museokorttia, saat ryhmän jäsenenä lipun alennettuun 10 euron hintaan.