Neulotaan sukat ja tehdään hyvää!Aika: 9.2.-4.3.2019
Paikka: Kotona, junassa, palaverissa.

Neulotko sinäkin sukkia yli oman tarpeen? Entä jos neulomalla sukkia voisit tehdä hyvää myös muille?

YIT rakentaa Pasilaan Trigonin tornirakennusten ryhmän, jossa noustaan korkeimmillaan 180 metriin, ja jo nyt työmaalle halutaan kotoisuutta. Anarkistimartat ottivat haasteen vastaan ja lupasivat neuloa 20 paria villasukkia Trigonin työmaatoimistoon: heidän vieraidensa mieltä ja jalkoja lämmittämään.

YIT puolestaan lahjoittaa 500 € Anarkistimarttojen valitsemaan hyväntekeväisyyskohteeseen. Kohteeksi on valittu Vailla vakituista asuntoa ry.

Miten kaikki sitten tapahtuu?

Sukat neulotaan 7 veljestä langasta. Jokainen neuloja hankkii itse langat sukkiin ja neulotut sukat toimittaessaan saa itselleen 2 vyyhtiä upeita Tukuwool Socks -lankoja. Tukuwool Socks -langat ovat suomalaista villaa ja Suomessa värjätyt. Kurkkaa ihanat langat tästä. Kahdessa vyyhdissä lankaa on yhteensä 100 g ja se riittää koon 38 sukkiin. Lankoja on ostettu erivärisinä, joten jokainen saa valita ainakin muutamasta eri vaihtoehdosta itselleen mieluisat vyyhdit. Jos haluaa, niin tilalle saa vaihtoehtoisesti myös kerän (150 g) 7 veljestä lankaa haluamassaan värissä.

Sukkien tulisi olla valmiina maanantaihin 4.3. mennessä. Sukat toimitetaan Pasilaan tai muuhun sovittuun paikkaan.

Minkä kokoiset ja väriset?

Jotta omankokoiset villasukat löytyvät työmaatoimiston korista sujuvasti, niin eri koot neulotaan erivärisillä langoilla:

koko 36-37 keltaiset villasukat
koko 38-39 siniset villasukat
koko 40-41 vihreät villasukat
koko 42-43 punaiset villasukat
koko 44-45 violetit villasukat
koko 46-47 oranssit villasukat

Villasukkien ei tarvitse olla yksiväriset tai pelkkää sileää neuletta. Jokainen neuloja saa tehdä omannäköiset sukat, kunhan sukkien pääväri on tunnistettavissa helposti. Sukissa saa siis olla vaikkapa raitoja tai erilaisia neulepintoja.

Ota haaste vastaan ja osallistu! Anna hyvän kiertää!

Mikäli innostuit haasteesta ja haluat olla mukana tekemässä hyvää, niin ota yhteyttä: anarkistimartat@gmail.com tai Kaisu p. 040 506 2872.