Koe Kallio asunnottoman silmin

Aika: 30.3.2019 klo 12:00 - 14:00
Paikka: Vaasanaukio, Kinaporinkatu 1, Mister Easy Business -kopiokoneliikkeen edusta

Facebook-tapahtuma

Kallio sykkii urbaania menoa vuorokauden ympäri. Entinen pahamaineinen kaupunginosa muuttui juppien, hippien ja punkkareiden rakastamaksi alueeksi.

Kallion katuja parikymmentä vuotta hengittänyt katuopas Poitsu johdattaa kuulijansa hipsterimekan rinnakkaistodellisuuteen. Kadut Kallion ovat aina kuuluneet myös lestinheittäjille, seksityöläisille ja asunnottomille ihmisille.  Lähde Poitsun ja Anarkistimarttojen kanssa tutustumaan Kallion katuihin asunnottoman silmin.

Kuten Lapinlahden Linnut laulavat: ”Asun paikassa jossa elämä on lyhyttä ja nopeaa / asun Helsingin Kalliossa naapureina rosvo ja kyttä”. Sinun on koettava matka Kakolan kiitoradalta Hermannin monttuun!

Kävelykierroksella kuulet mm.

  • Katupoikien kulttuurihistoriasta
  • Rumarin ja Ratabaarin konkareista
  • Harjupuiston yötyöläisistä
  • Kallion alueen muutoksesta

Kierros on ilmainen, mutta hyvästä opastuksesta voi antaa vapaaehtoisen tipin kierroksen päätteeksi. Katuopas toimii samalla periaatteella kuin katutaiteilija. Summa voi olla sen suuruinen kuin itse katsoo sopivaksi. Keskimäärin tippien suuruus on ollut noin 10 euroa per henkilö.

Kävelemme säässä kuin säässä. Asunnottomat ihmisetkin ovat ilman kotia oli aurinkoista, kylmä tai sateista. Muista säänmukaiset vaatteet. Näin talvella pysähdyspaikoissa seisoessa tulee helposti vilu.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 23.3. sähköpostitse osoitteeseen anarkistimartat(at)gmail.com. Kierrokselle mahtuu 15 osallistujaa.

 

Kierroksia järjestää Hima & Strada. Kävelykierrokset eivät ole köyhyysturismia saati tirkistysretki kenenkään elämään. Katuoppaat tekevät kierrokset omilla ehdoillaan.